Tuesday, July 22, 2008

תבלינים,תערובות תבלינים וכמה שזה מוסיף וטעים

אוכל חשוב לכולנו, כולנו אוהבים לאכול, והריח משחק תפקיד חשוב בחשק שלנו לאכול.
מעבר לכך הטעם הוא הפקטור המירבי, והטעם משנה מתבלין לתבלין.
אך מה הם תבלינים ? ממה עם עשויים? למה הם כ"כ חשובים? ואיך לעזאזל האוכל שלנו משתנה מתבלין לתבלין.
תבלינים הם חומרים המתווספים למזון שאנו מבשלים על מנת לשפר את טעמו, וכמעט כל אחד עושה שימוש בתבלין מסוג כזה או אחר.
בדרך כולל מוספים תבלינים בכמויות קטנות יחסית לשאר מרכיבי המנה הספציפית אך ניתן להרגיש באופן ברור במה השתמשו, וכמובן שניתן להבין במה לא השתמשו והיו צריכים.
תבלינים מיוצרים מצמחי תבלינים על ידי תחינה דקה מאוד הליך דיי פשוט למעשה.
תבלינים מופקים מפירות,זרעים,שורשים או קליפה של צמח כלשהו. ישנו סוג נוסף של תבלינים הנקראים עשבי תיבול, שאותם אין צורך לטחון, אלה משתמשים בהם בצורתם הטבעית.
הסוג שלישי ופחות מומלץ הם תבלינים המיוצרים באופן מלאכותי והם נקראים חומרי טעם וריח, אך ודאי כפי שכבר הבנתם הם פחות מומלצים, מהסיבה הפשוטה שהם אינם טבעיים.
קיים מגוון ענק של תבלינים, כאשר כל מטבח הוא בעל אופי שונה והשימוש בתבלינים בו הוא אחר לחלוטין, הן בסוג התבלין והן בכמויות שמשתמשים בהם.
פעם בימים ההם, בימי הביניים ואף בתקופה אחר כך תבלינים היו פריטי מסחר מאוד יקרים ומאוד מבוקשים.
יחסו אליהם סגולות ריפוי שאף העלו את ערכם עוד יותר וכמובן את מחירים, למשל רופאי אנגליה הכריזו שמרקחות אגוז המוסקט הם המרפא הוודאי לדבר.
כיום כל מטבח ביתי או מטבח תעשייתי במסעדות משתמשים בתבלינים על מנת להעניק טעם טוב יותר לאכול בית התבלינים היותר מוכרים שניתן למצוא היום:אניס,פטרוזיליה,אורגנו,עשב לימון,לואיזה לימונית,כרכום,כמון,וכו
מחרים של תבלינים אינו גבוה והשימוש בהם נרחב מאוד בבישולים בכל סוגי המטבחים הקיימים.
ניתן לרכוש תבלינים כיום בכל מקום, החל מסופר מרקטים מפוארים, למכולת שכונתיות אל שווקים.
ההמלצה היא לרכוש תבלינים דווקא במקומות הפחות מפוארים, דווקא בשווקים השונים.
לשם מגיעים בד"כ התבלינים האיכותיים ביותר, ובד"כ מחירים סביר נמוך.
לעומת זאת תבלינים הנמכרים ברשתות המזון הגדולות בד"כ נחשבים פחות איכותיים, ומרביתים מכילים אף תוספים לא טבעיים, דבר הפוגם בטעם, והמחיר בד"כ אף גבוה יותר.
לכן המלצה שלי, גשו אל השוק, ההוא, הישן והטוב ורכשו שם, זה בטוח יהיה טעים יותר.
בתיאבון.

No comments: